Ugrás a tartalomra

20 éves a HunCERT

A HunCERT csoport idén ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját, valamint a cert.hu domain bejegyzésének 25. évfordulóját is. Az elmúlt két évtizedben szoros együttműködés alakult ki az ISZT és a HunCERT szakmai bázisát szolgáltató HUN-REN SZTAKI között, mely egyúttal az ISZT tagszervezeteinek az incidenskezelési szolgáltójává vált. A sokéves kíváló együttműködés jegyében több innovatív szolgáltatást indítottunk, melyek közül kiemelkedik elosztott biztonsági érzékelő rendszerűnk, a Probe, melyet számos szolgáltató használ a hálózatában, ezzel segítve a hazai kiberbiztonsági helyzetkép pontosabb formálását. 

Hazai és nemzetközi tevékenységünket társszervezetekkel jó együttmödésben, a hazai internet szolgáltatók érdekeit képviselve folytatjuk. Társadalmi felelősségünket és a biztonságtudatos utánpótlás nevelését szem előtt tartva az ISZT-vel közösen részt veszünk az „Akadályok nélkül” rendezvénysorozat és diákpályázat fenntartásában. 

Köszönjük az elmúlt 20 év támogatását, az aktív részvéltelt biztonsági gyakorlatainkon, az incidensek megoldásában nyújtott támogatást, a workshopjainkon bemutatott érdekes előadásokat és az inspiráló szakmai közösséget, melynek tagjai lehetünk