Ugrás a tartalomra

Hírek

Kép egy laptopról, előtte közösségi média értesítések, az egyik ilyen értesítés szövegbuborékban "közösségi média világnap" felirat.
Hír

Közösségi média világnapja júniusban

Június 30-a a közösségi média világnapja, melynek alkalmából szeretnénk felhívni a figyelmet a közösségi média platformok biztonságos használatának fontosságára. A világnap célja, hogy ösztönözze az embereket arra, hogy tudatosan használják ezeket a felületeket, és figyelmeztet a gyakori kockázatokra, mint az adatvédelem hiánya, a személyes adatok túlzott megosztása és az online csalások veszélye.
Tovább
Kép email ikonokról egy laptop előtt, DNS4EU logó és stakeholder group felirat.
Hír

Már lehet csatlakozni a DNS4EU stakeholder csoportjába

A DNS4EU projekt megnyitotta a stakeholder csoportjuk jelentkezési lapját. A tagok értesülnek az eseményekről, hírekről és blogbejegyzésekről, a rendszeres értekezleteken a projekt terveibe és jelenlegi haladásába is betekintést nyerhetnek.
Tovább
Kép egy digitális lakattal zárt számítógépről, előtte pixeles betűkkel a Jelszó Világnapja felirat.
Hír

A jelszó világnapja 2024

A jelszó világnapja egy olyan kezdeményezés, ami felhívja a figyelmet az online biztonság fontosságára és a helyes jelszóhasználatra. A világnap célja, hogy ösztönözze az embereket arra, hogy gondosan válasszák meg jelszavaikat, és figyelmeztet olyan gyakori hibákra, mint a gyenge jelszavak használata vagy azok ismételt felhasználása.
Tovább
Türkiz háttér, IVSZ SMART 2024 felirat, SZTAKI logó, monitor alakú keretben Rigó Ernő prezentálás közben.
Hír

A HUN-REN SZTAKI kutatói is előadtak az IVSZ Smart 2024 konferencián

Rigó Ernő, a Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztály (HBIT) vezetője, valamint Horváth Dániel, a Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium (EMI) kutatója a Kibervédelem és Dataréna című szekciókban tartottak előadást.
Tovább
Fehér lakásbelső, egy fehér botot tartó hölgy a vakvezető kutyájával. Mellettük Akadályok nélkül 2024 felirat.
Hír

Harmadszor rendezték meg Akadályok Nélkült a HUN-REN SZTAKI támogatásával

A Networkshop konferencia két napján a vak és látássérült emberek mindennapjaival, munkavégzésükkel kapcsolatos tevékenységet bemutató érzékenyítő programon vehettek részt az érdeklődők.
Tovább
Networkshop logó, alatta DNS4EU logó a kék nyílban ami digitális biztonságot szimbolizáló ikonra mutat
Hír

DNS4EU a Networkshop konferencián

Immár 33. alkalommal került megrendezésre Egerben a felsőoktatás, a köznevelés, a kutatás és a közgyűjtemények legrangosabb hazai számítógép-hálózati és alkalmazási informatikai konferenciája, a NETWORKSHOP. A konferencia 2. napján a HunCERT, illetve a HUN-REN SZTAKI kollégáinak közreműködésével 2 előadás is elhangzott a DNS4EU projekt kapcsán.
Tovább
Két kézben 1-1 puzzle darab, mellette DNS!EU és HUNCERT logók
Hír

A HunCERT szerepe a DNS4EU projektben

A HunCERT szakmai csapatát biztosító HUN-REN SZTAKI aktívan részt vesz a DNS4EU projektben, amelynek célja, hogy alternatívát kínáljon a jelenleg a piacot uraló nyilvános DNS-feloldókkal szemben. A projektben való részvételünkkel hozzájárulunk az EU digitális szuverenitásához egy privát, biztonságos és független európai DNS-feloldó biztosítása révén.
Tovább
Egy tableten folyó videóhívásról, a billenytűzeten éppen gépelnek. A kép jobb oldalán DNS4EU felirat.
Hír

Webinárium: DNS4EU bevezetés internetszolgáltatók számára

Január 31-én a Whalebone kulcsfontosságú webináriumot tartott a DNS4EU projektről, amelyen több mint 70-en vettek részt az EuroISPA tagságából és az internetszolgáltatók szegmenséből.
Tovább
Komminikációs lány középen HunCERT logó
Hír

A 2023. évi kommuinkációs gyakorlat összefoglalója

Az európai kiberhónap eseményeihez kapcsolódóan 2023 október 25-27-ig megtartottuk éves kommunikációs gyakorlatunkat, amelynek célja a HunCERT által használt információs lánc frissítése és ellenőrzése, az egységes eljárásrend gyakorlása, illetve a HunCERT ágazati CERT szerepének erősítése volt.
Tovább
Konfereciaterem mikrofonnal, a képen a HUNOG és a DNS4EU logója.
Hír

Az első NOG konferencia

Az első magyarországi NOG (Network Operation Group) konferenciát, a HUNOG-ot 2023. október 10-12. között rendezték meg. A rendezvény a DNS4EU partnere, a HUN-REN SZTAKI által működtetett HunCERT szakmai támogatásával valósult meg. A rendezvény egyben Magyarország vezető kiberbiztonsági vészhelyzeti reagáló csoportja, a HunCERT indulásának 20. évfordulóját is jelentette.
Tovább
Hálózati összeköttetéseket szimbolizáló vonalak, mellette 5G ikon
Hír

5G krízisgyakorlaton vett részt a HunCERT csapata

Az egész napos 5G Cyber Range-re a Huawei és az Austrian Institute of Technology meghívására látogatott el a HBIT és a HunCERT csapata. A résztvevők különböző országokból érkező szakértők 5G kiberbiztonsággal kapcsolatos előadásain vehettek részt
Tovább
kezet fogó emberek, mögöttük Hungarnet logó
Hír

További 3 évre elnökségi taggá választotta a Hungarnet Egyesület Rigó Ernőt, a SZTAKI HBIT és HunCERT vezetőjét

A Hungarnet Egyesület 2023. májusi közgyűlése újabb 3 évre elnökségi tagjának választotta Rigó Ernőt, a SZTAKI Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztályának és a HunCERT csoportnak vezetőjét. Rigó Ernő 2020. óta az elnökség tagja.
Tovább