Ugrás a tartalomra

Hírek

Fehér lakásbelső, egy fehér botot tartó hölgy a vakvezető kutyájával. Mellettük Akadályok nélkül 2024 felirat.
Hír

Harmadszor rendezték meg Akadályok Nélkült a HUN-REN SZTAKI támogatásával

A Networkshop konferencia két napján a vak és látássérült emberek mindennapjaival, munkavégzésükkel kapcsolatos tevékenységet bemutató érzékenyítő programon vehettek részt az érdeklődők.
Tovább
Networkshop logó, alatta DNS4EU logó a kék nyílban ami digitális biztonságot szimbolizáló ikonra mutat
Hír

DNS4EU a Networkshop konferencián

Immár 33. alkalommal került megrendezésre Egerben a felsőoktatás, a köznevelés, a kutatás és a közgyűjtemények legrangosabb hazai számítógép-hálózati és alkalmazási informatikai konferenciája, a NETWORKSHOP. A konferencia 2. napján a HunCERT, illetve a HUN-REN SZTAKI kollégáinak közreműködésével 2 előadás is elhangzott a DNS4EU projekt kapcsán.
Tovább
Két kézben 1-1 puzzle darab, mellette DNS!EU és HUNCERT logók
Hír

A HunCERT szerepe a DNS4EU projektben

A HunCERT szakmai csapatát biztosító HUN-REN SZTAKI aktívan részt vesz a DNS4EU projektben, amelynek célja, hogy alternatívát kínáljon a jelenleg a piacot uraló nyilvános DNS-feloldókkal szemben. A projektben való részvételünkkel hozzájárulunk az EU digitális szuverenitásához egy privát, biztonságos és független európai DNS-feloldó biztosítása révén.
Tovább
Egy tableten folyó videóhívásról, a billenytűzeten éppen gépelnek. A kép jobb oldalán DNS4EU felirat.
Hír

Webinárium: DNS4EU bevezetés internetszolgáltatók számára

Január 31-én a Whalebone kulcsfontosságú webináriumot tartott a DNS4EU projektről, amelyen több mint 70-en vettek részt az EuroISPA tagságából és az internetszolgáltatók szegmenséből.
Tovább
Komminikációs lány középen HunCERT logó
Hír

A 2023. évi kommuinkációs gyakorlat összefoglalója

Az európai kiberhónap eseményeihez kapcsolódóan 2023 október 25-27-ig megtartottuk éves kommunikációs gyakorlatunkat, amelynek célja a HunCERT által használt információs lánc frissítése és ellenőrzése, az egységes eljárásrend gyakorlása, illetve a HunCERT ágazati CERT szerepének erősítése volt.
Tovább
Konfereciaterem mikrofonnal, a képen a HUNOG és a DNS4EU logója.
Hír

Az első NOG konferencia

Az első magyarországi NOG (Network Operation Group) konferenciát, a HUNOG-ot 2023. október 10-12. között rendezték meg. A rendezvény a DNS4EU partnere, a HUN-REN SZTAKI által működtetett HunCERT szakmai támogatásával valósult meg. A rendezvény egyben Magyarország vezető kiberbiztonsági vészhelyzeti reagáló csoportja, a HunCERT indulásának 20. évfordulóját is jelentette.
Tovább
Hálózati összeköttetéseket szimbolizáló vonalak, mellette 5G ikon
Hír

5G krízisgyakorlaton vett részt a HunCERT csapata

Az egész napos 5G Cyber Range-re a Huawei és az Austrian Institute of Technology meghívására látogatott el a HBIT és a HunCERT csapata. A résztvevők különböző országokból érkező szakértők 5G kiberbiztonsággal kapcsolatos előadásain vehettek részt
Tovább
kezet fogó emberek, mögöttük Hungarnet logó
Hír

További 3 évre elnökségi taggá választotta a Hungarnet Egyesület Rigó Ernőt, a SZTAKI HBIT és HunCERT vezetőjét

A Hungarnet Egyesület 2023. májusi közgyűlése újabb 3 évre elnökségi tagjának választotta Rigó Ernőt, a SZTAKI Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztályának és a HunCERT csoportnak vezetőjét. Rigó Ernő 2020. óta az elnökség tagja.
Tovább
Ormos Pál arcképe, mellette Hungarnet logó
Hír

Hungarnet Menedzser Díjat kapott Ormos Pál

Hungarnet Menedzser Díjat kapott Ormos Pál, a SZTAKI és a HunCERT munkatársa. A díjat „az akadémiai intézményi közösségi hálózati kommunikációs kapcsolat-rendszerében a SZTAKI munkatársaként 30 éve kimagasló empátiával végzett szolgálatáért” kapta.
Tovább
Monitor rajta ISZT logo alatt egy szív ikon benne egy mozgássérült embert szimbolizáló ikonnal
Hír

ISZT pályázat akadállyal élő emberek informatika használatának, biztonságának, valamint életmódjának javítása témájában

Általános iskolai, közép- vagy felsőfokú tanulmányokat folytató nappali, esti vagy levelező tagozatos diákok pályázhatnak.
Tovább
DNS4EU logó egy Európa térkép mellett
Hír

A SZTAKI részvételével épül az európai DNS-feloldás

Az Európai Bizottság új, európai, internetes DNS-feloldás bevezetését tervezi. A DNS4EU célja, hogy az EU polgárai, vállalatai és intézményei biztonságos, adatvédelmi szempontoknak megfelelő, nagy teljesítményű, rekurzív DNS-t használhassanak.
Tovább
European Cyber Security Month logó
Hír

Több rendezvénnyel is csatlakozott a SZTAKI az Európai Kiberbiztonsági Hónaphoz

A SZTAKI Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztálya (HBIT) több rendezvénnyel is csatlakozott a minden év októberében megrendezett Európai Kiberbiztonsági Hónaphoz (ECSM).
Tovább