Ugrás a tartalomra

Közösségi média világnapja júniusban

Június 30-a a közösségi média világnapja, melynek alkalmából célunk (egész júniusban), hogy felhívjuk a figyelmet arra, mennyire fontos az adatvédelem és az online biztonság ezeken a platformokon, valamint hogy hasznos információkkal lássuk el olvasóinkat a biztonságos internetezés terén.

A közösségi média használata mindennapjaink részévé vált, a világ lakosságának több mint fele rendelkezik fiókkal valamelyik közösségi platformon. A felhasználók nagy részéről elmondható, hogy találkozott már hamis profilokkal, adathalász kísérletekkel, botokkal vagy egyéb kiberbiztonsági kockázatot jelentő jelenségekkel. Ezek a platformok sajnos gyakori áldozatai adatszivárogtatásnak, illetve az oldalak közösségi jellege miatt,  a felhasználók különösen kitettek csalásoknak, fiókok feltörésének és rosszindulatú programok terjesztésének, identitáslopásnak vagy zsarolásnak. A fenyegetések megtalálhatják még a legóvatosabb felhasználókat is, azonban a biztonságos internethasználatban nem jártas személyek különösen gyakran futhatnak bele különböző biztonsági veszélyforrásokba.

A következő hetekben számos érdekes és hasznos tartalommal készülünk a felhasználók körében legnépszerűbb platformokról, amelyek segítenek megérteni és megelőzni a közösségi média világában rejlő veszélyeket.

A cikkekben olvashatnak majd az előforduló sérülékenységekről, támadásokról és csalásokról, illetve praktikákat és jó tanácsokat is közvetítünk, hogy hogyan használjuk ezeket a felületeket biztonságosan.

Már elérhető a Facebook csalásokról készült Tudástár cikkünk!

A közösségi médiában megjelenő fenyegetések elkerülése érdekében ajánljuk figyelmükbe a biztonságos közösségimédia-használatról adathalászatról, biztonságos vásárlásról, csalásokról, gyanús linkekről, adatszivárgásról és helyes jelszóválasztásról készült tudástár cikkeket, valamint a fogalomtárat.